آیا تزریق بوتاکس، عوارضی را به دنبال دارد؟
عوارض بوتاکس به طور معمول، جز ضعف عضلات ناحیه اطراف محل تزریق، جدی نمی باشد. البته در صورتی که تزریق توسط پزشک با تجربه انجام شود، هیچ گونه عارضهای نخواهد داشت، ولی بیمارانی که بیماریهای عصبی و عضلانی دارند و در فاز حاد هستند و یا زنان باردارو شیرده نبایستی از آمپول بوتاکس استفاده کنند، مضاف بر این که دیده شده تزریق بوتاکس باعث فروکش کردن سردردهای میگرنی در بسیاری از افراد میشود، اما گاهی ممکن است سردرد به صورت موقت برای مدت چند روز اتفاق افتد و یا علایمی دال بر حساسیت ایجاد شود که آن هم موقتی و گذراست.
تزریق ژل به چه صورت میباشد و آیا عوارضی هم به دنبال دارد؟
در مورد ژل های موقت، از آن جایی که خیلی از این ژلها نوعی پروتئین بوده و بدن آنها را به عنوان مواد بیگانه شناسایی نمی کند، معمولاً عوارضی نیز مشاهده نمیشود. حتی در موارد نادر اگر عوارضی ایجاد شود، چون به تدریج بدن این مواد را جذب و تجزیه میکند، هیچ گونه عارضه ماندگاری باقی نخواهد گذاشت.
اما در مورد ژلهای دائم، گاهی عوارضی همچون حساسیت و حتی عفونت و گاهی جا به جایی ژل مشاهده میشود که برای پرهیز از آن، اولاً در مورد افرادی که سابقه بیماریهای خود ایمنی هم چون آلرژی و آسم دارند بایستی آزمایش انجام شود و در بیماریهای خود ایمنی شدید مانند لوپوس، روماتیسم و سندرم نفروتیک و نیز بیماریهای سیستمیک مانند دیابت، بهتر است به طور کلی تزریق انجام نشود.
ثانیاً برای جاهای ظریفتر بهتر است فقط از انواع مرغوب استفاده شود.
ثالثاً حجم مقدار ماده تزریق شده زیاد نباشد.