شماره تماس: ۴۱۴۰۹-۰۲۱

دلایل ریزش ابرو و جبران آن با کاشت ابرو



موهای ابروهای شما نیز درست مثل موهای سر، ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلف شروع به نازک شدن یا کم پشت شدن کرده و رشد آنها متوقف شده و یا حتی در بسیاری موارد دچار ریزش شوند. علت ریزش ابرو در هر فردی می‌تواند متفاوت باشد.

دلایل ریزش ابرو و جبران آن با کاشت ابرو

با پیدا کردن علت، شما و پزشکتان می‌توانید درمان مناسب را برای جلوگیری، یا به حداقل رساندن ریزش مو و گاهی رویش مجدد مو انجام دهید. برای آشنایی با دلایل ریزش مو و روش های برطرف کردن آن با این مطلب همراه باشید.


آلوپسی آره آتا (ریزش موی سکه ای)

یک علت ریزش ابرو می‌تواند بیماری آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای باشد. آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است. در این نوع بیماری‌های خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن به اشتباه بخشی از خود را به عنوان دشمن یا یک جسم خارجی تشخیص داده و به آن حمله می‌کند. در آلوپسی آره آتا، سیستم ایمنی، فولیکول های مو را که موجب رشد موهای فرد می شود، هدف قرار داده و تولید مو را کند یا متوقف می‌کند. بدین ترتیب سبب ایجاد لکه های تصادفی ریزش موی ابرو می شود. انواع مختلف آلوپسی وجود دارد. پزشکان مطمئن نیستند که چه عواملی باعث ایجاد این بیماری می شود، اما ممکن است خود بخود برطرف شده و در صورت غیرفعال شدن بیماری، موهای ابرو دوباره شروع به رویش کنند.


کمبود مواد غذایی

کمبود مواد غذایی

بدن انسان به مواد مغذی، از جمله منابع انرژی (کربوهیدرات، پروتئین، چربی)، اسیدهای آمینه و چرب، ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. بعضی از این مواد غذایی برای رشد و حفظ موهای سر و ابرو ضروری هستند و کمبود هر یک از آنها می تواند علت ریزش ابرو باشد. کمبود ویتامین A یا روی (zink) می تواند رشد سلولی را کند کرده و مانع تولید سبوم مرطوب کننده (روغن) شود. کمبودهای خاص دیگر که می تواند بر ریزش موهای ابرو تأثیر بگذارد عبارتند از:

  • بیوتین ( ویتامینB-7 )
  • ویتامین C (تولید کلاژن)
  • آهن
  • ویتامین های E ، B-12 و D
  • سیستئین
  • اسیدهای چرب امگا 3

اگزما (درماتیت آتوپیک)

اگزما نوعی التهاب در پوست است که باعث خارش، قرمزی، پوسیدگی و تحریک می شود. این بیماری توسط سیستم ایمنی که بیش از حد حساس است ایجاد می شود و می تواند به صورت گاه گاهی و یا به صورت یک وضعیت مزمن پوست را تحت تاثیر قرار دهد. از آن جایی که فولیکول های مو در پوست جاسازی شده اند، اگزما ممکن است در رشد مناسب موها تداخل ایجاد کرده و به عنوان علت ریزش ابرو مورد بررسی قرار بگیرد.


پسوریازیس

پسوریازیس

پسوریازیس نوعی اختلال خود ایمنی است که باعث می شود سلول های پوست به سرعت تکثیر پیدا کنند و لکه های قرمز، ضخیم، پوسته پوسته و دردناک ایجاد کرده و بدین ترتیب باعث آسیب به فولیکول‌های مو شده و رشد آن ها را با مشکل روبرو می کند و یکی از موارد در انواع علت ریزش ابرو در نظر گرفته می‌شود.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی که به آن التهاب پوستی نیز گفته می شود می تواند علت ریزش ابرو باشد. این بیماری در اثر تماس پوست با یک ماده حساسیت زا یا یک محرک سمی ایجاد می شود که پس از آن ممکن است احساس خارش یا سوزش کنید. اگر ناحیه نزدیک ابروهای شما تحت تأثیر این بیماری یا مشکل قرار بگیرد، التهاب حاصل از آن ممکن است به رشد موهای ابرو آسیب بزند.


درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک معمولاً یک بیماری مزمن است. دانشمندان معتقدند که علت آن قارچ یا تولید بیش از حد چربی در پوست است. درماتیت سبورئیک حتی در ابروها منجر به ایجاد شوره و ریزش می شود.


کچلی (Tinea capitis )

کچلی یک مشکل قارچی است و لکه های قرمز، خارش دار، برجسته، حلقوی، همراه با جوش و تاول ایجاد می کند. وقتی این موارد روی ابروها نمایان می شوند، موهای ابرو می ریزند و یک قسمت طاس باقی می گذارند.


مشکلات تیروئید

مشکلات تیروئید

علت ریزش ابرو در بسیاری از موارد بیماری تیروئید است. غده تیروئید هورمون‌هایی تولید می کند که متابولیسم را تنظیم می کنند. هنگامی که این غده هورمون زیادتر یا کمتری از حالت معمول خود تولید کند، بدن از تعادل خارج شده و روند طبیعی آن مختل می شود که این اختلالات رشد مو را هم تحت تاثیر قرار می دهند. کم کاری تیروئید می تواند باعث خستگی، افزایش وزن و مه مغزی شود، در حالی که افراد مبتلا به پرکاری تیروئید اغلب دچار تپش قلب، برآمدگی چشم و کاهش وزن می شوند.


بیماری هانسن (جذام)

بیماری هانسن یا همان جذام توسط باکتری ایجاد می شود و به صورت زخم در سراسر پوست ظاهر می‌شود. جذام موجب ریزش مو در سراسر بدن از جمله ابرو، بی حسی و ضعف اندام‌ها می‌شود.


استرس و اضطراب

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب بیش از حد نیز می تواند باعث تغییرات فیزیولوژیکی، از جمله کاهش رسیدن اکسیژن به فولیکول های مو و نوسان سطح هورمون ها شده و در نهایت سبب ریزش موی ابرو شود.


بارداری و زایمان

بارداری و زایمان هورمون ها و سایر جنبه های بیوشیمی بدن را تغییر داده و دچار نوسان می کند. این نوسانات ممکن است چرخه های رشد مو را از بین برده و باعث ریزش شوند.


تلوژن افلوویوم Telogen effluvium (TE)

تلوژن افلوویوم Telogen effluvium (TE)

این مشکل یک ریزش غیرطبیعی مو، و ناگهانی است که هنگامی اتفاق می‌افتد که چرخه رشد طبیعی مو در اثر تغییرات هورمونی یا تغییرات دیگر در بدن قطع شود. معمولاً این نوع ریزش موها موقتی است.


افزایش سن

به طور کلی با بالا رفتن سن در مردان و زنان از 40 سالگی به بعد، موها کم پشت می شوند. زیرا سطح استروژن در زنان و سطح هورمون تستوسترون در مردان کاهش می یابد.


استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی

استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی

آرایش های سنگین و یا اصلاح مداوم در یک ناحیه ابرو در طولانی مدت ممکن است سبب ایجاد ضربه‌های جزئی در آن شده و در نهایت رشد مو در برخی نواحی آن را متوقف کند.

شیمی درمانی

شیمی درمانی طوری طراحی شده است که همه سلول های بدن که در حال تقسیم شدن هستند را هدف قرار می دهد که این شامل فولیکول های مو نیز می شود. به همین دلیل است که وقتی افراد تحت این روش درمانی قرار می گیرند، موها به صورت توده‌ای می‌ریزند.


چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

اگر موی ابروی شما شروع به ریزش کرد، برای تعیین علت باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. ایشان قادر هستند علائم دیگر را با دقت تشخیص داده و آزمایشات صحیحی را برای تشخیص بیماری انجام دهند. سپس شما را در یک برنامه درمانی مناسب قرار می دهند. در ادامه روش‌های درمانی برای جلوگیری از ریزش موی ابرو و یا رویش مجدد آن شرح داده می شود. علاوه بر این، در صورتی که رویش موی ابروی شما قابل برگشت و جبران نباشد می توانید به یک کلینیک تخصصی پوست و مو مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای کاشت و پیوند مو برای ابروهای شما انجام شود.


استفاده از داروها

ماینوکسیدیل (روگاین) دارویی موضعی بدون نسخه است که می تواند رشد متوقف شده از نظر هورمونی را برای مردان و زنان در طی چندین ماه بهبود دهد. کورتیکواستروئیدها نیز به شکل های موضعی، تزریقی یا قرصی می توانند برای کاهش آلوپسی آره آتا، اگزما، درماتیت یا پسوریازیس با کاهش التهاب و پاسخ ایمنی استفاده شوند. مواد شیمیایی موضعی که رشد مو را تحریک می کنند گزینه موثر دیگری برای رفع ریزش موی ابرو هستند. آنترالین که معمولاً برای درمان پسوریازیس استفاده می شود، ضد التهاب و از مشتقات طبیعی آنتراكینون است. این اغلب برای کسانی که ریزش موی ابروی آنها ناشی از یک روند التهابی است تجویز می شود. روغن کرچک نیز یک درمان خانگی طولانی مدت برای رشد مو است. این روغن با تأثیر بر برخی هورمون ها، فولیکول های مو را تحریک می کند.


بیماتوپروستBimatoprost (Latisse)

بیماتوپروستBimatoprost (Latisse)

مطالعات نشان می دهد که این دارو با افزایش چرخه های رشد مو، به رشد مژه ها و ابروها کمک می کند. اگرچه هنوز توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای این منظور تأیید نشده است.


طب سوزنی

طب سوزنی با کاهش حملات به پیاز فولیکول مو و تحریک گردش خون در این نواحی ممکن است در کاهش آلوپسی آره آتا موثر باشد.


ویتامین ها و مکمل ها

ویتامین ها و مکمل ها

مکمل های غذایی با آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 برای ریزش مو در زنان و به احتمال زیاد در مردان نیز موثر هستند. برای موارد ناشی از اختلالات هورمونی، یک متخصص غدد ممکن است داروهای تجویز شده مانند هورمون تحریک کننده تیروئید، استروژن یا تستوسترون را تجویز کند.

میکروبلیدینگ

برخی از افراد تصمیم می گیرند ریزش موی ابروی خود را با آرایش دائمی یا میکروبلیدینگ (خال کوبی های نیمه دائمی) پنهان کنند. این روش تا حدی چهره طبیعی ابرو را ترمیم می کند اما در صورتی که فرد تمایل داشته باشد که ظاهر ابرو کاملا طبیعی باشد بهتر است کاشت ابرو را انجام دهد.

ترمیم و کاشت

ترمیم و کاشت

کاشت و پیوند ابرو مشابه کاشت مو در سر است. این فرایند شامل پیوند فولیکول های مو از ناحیه ای با موی فراوان به ناحیه هایی در ابرو که موهای پراکنده دارد می شود.


کاشت و پیوند ابرو در مردان

کاشت ابرو مردانه اغلب به دلیل ایجاد ظاهری طبیعی توسط آقایان انجام می شود. همان طور که می‌دانیم ابرو یکی از پارامترهای مهم در صورت افراد محسوب می گردد که به شدت روی زیبایی فرد تاثیرگذار است. کاشت و پیوند ابرو به ویژه برای آقایانی که به دلایلی مثل بیماری‌های مختلف و یا زخم و آسیب‌هایی مثل سوختگی و شکستگی در رشد ابرو دچار مشکل شده اند بسیار مناسب است و آنها می‌توانند با استفاده از این روش دوباره ظاهر طبیعی را به ابروها و چهره خود برگردانند.


انواع روش های کاشت و پیوند ابرو

انواع روش های کاشت و پیوند ابرو

روش کاشت ابرو، مشابه با روش FUT در کاشت و پیوند موی سر است و به طور معمول از موهای پشت سر، به عنوان بانک مو برای برداشتن فولیکول و پیوند به ابرو استفاده می شود. توجه داشته باشید، در صورتی که دارای بانک موی کافی در سر خود نباشید، نمی‌توان از روش هایی مانند کاشت مو به روش BHT و برداشت از قسمت‌های مختلف بدن مثل سینه، برای پیوند و کاشت ابرو استفاده کرد.


پیشگیری از ریزش موی ابرو

ممکن است برخی افراد تمایل داشته باشند که قبل از این که ابروی آنها شروع به ریزش کند از آن جلوگیری کنند. برای این کار باید با یک پزشک مشورت کرد تا مشخص شود که آیا مشکلی وجود دارد که بتوان آن را رفع کرد یا خیر. یکی از بهترین اقدامات برای پیشگیری، مصرف مقدار زیادی پروتئین، میوه و سبزیجات بدون چربی است. هم چنین می‌توان از روش هایی برای استراحت و کاهش استرس مانند ماساژ یا مدیتیشن استفاده کرد.

منبع: healthline



شما نمی توانید نظری ثبت کنید.

امتیاز این مطلب

3 کاربر به این مطلب رأی داده (اند).
امتیاز داده شده به این مطلب تا کنون: ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال (5 از 5)


مقالات مشابه

برچسب‌ها

> اطلاعات کاشت مو (28 مقاله)

> کاشت مو (27 مقاله)

> خدمات زیبایی (20 مقاله)

> خدمات پوست و زیبایی (13 مقاله)

> بوتاکس (10 مقاله)

> مراقبت های کاشت مو (9 مقاله)

> تزریق ژل (9 مقاله)

> خدمات پوست (7 مقاله)

> بیماری های پوست و مو (4 مقاله)

> جوانسازی (4 مقاله)

وب سایت اختصاصی درمانگاه تخصصی پوست و مو جلوه ماندگار / تمامی حقوق برای مسؤولین درمانگاه محفوظ است / طراحی و توسعه: تیم IT درمانگاه
ارسال فرم مشاوره کلینیک جلوه ماندگار تماس با کلینیک جلوه ماندگار